BESMELE'İ ŞERİFİN DİLEK DUASI

Besmele-i şerifin havassı celilesi 1. Abdullah ibni Ömer r.a. hazretlerinden şöyle rivayet edilmiştir. Allah Teala dan mühim bir dileği olan ve buna nail olmayı arzu eden kimse Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri oruç tutsun. Cuma günü olunca temizlenip boy abdesti aldıktan sonra Cuma namazına gitsin. Giderken mümkün olduğu kadar bir miktar sadaka versin. Cuma namazını kıldıktan sonra şu duayı:
اَللّهُمَّ اِنِّى اَسْئَلُكَ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. اَلَّذِى لآاِلَهَ اِلاَّهُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ وَاَسْئَلُكَ بِسْمِكَ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ لآاِلَهَ اِلاَّهُوَ الْحَىُّ الْقَيُّومُ لاَتَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَنَوْمٌ اَلَّذِى مََلاََتْ عَظَمَتُهُ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضِ وَاَسْئَلُكَ بِسْمِكَ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اَلَّذِى لآاِلَهَ اِلاَّهُوَ عَنَتْ لَهُ الْوُجُوهُ وَخَضَعَتْ لَهُ الرِّقَابُ وَخَشَعَتْ لَهُ اْلاَبْصَارُ وَوَجِلَتِ الْقُلُوبُ مِنْ خَشْيَتِهِ وَذَرَفَتْ مِنْهُ الْعُيُونُ اَنْ تُصَلِّى عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ وَاَنْ تُعْطِينِى حَاجَتِى كَذَا وَكَذَا Allâhümme innî eselüke bismillâhirrahmânirrahim. Ellezî lâ ilâhe illâ hüve âlimül ğaybi veş şehâdeti hüver rahmânür rahîm. Ve eselüke bismike bismillâhirrahmânirrahim. Lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûmü lâ te'huzühü sinetün ve lâ nevm. Ellezî meleet azametühüs semâvâti vel arda ve eselüke bismike bismillâhirrahmânirrahim. Ellezî lâ ilâhe illâ hüve anet lehül vücûhü ve hadaat lehür rikâbü ve haşeat lehül ebsârü ve veciletil kulûbü min haşyetihi ve zerafet minhül uyûnü en tüsallî alâ muhammedin ve ala âli muhammedin ve en tu'tînî hâcetî kezâ ve kezâ. (Allahım! Senin Bismillahirrahmanirrahim isminle senden istiyorum. Öyle Rahman ve Rahim ki, ondan başka İlah yoktur. O hem ğaybi hemde görünürde olan her şeyi bilendir. O Rahman ve Rahim dir. Allahım senin Bismillahirrahmanirrahim isminle istiyorum. Öyle Rahman ve Rahim ki, ondan başka İlah yoktur. O hep diridir. O hep kendi nefsiyle kaimdir. Hiçbir varlığa muhtaç değildir. Onu ne uyuklama ne uyku tutar. Onun azameti gökleri ve yeri doldurmuştur. Yine senin Bismillahirrahmanirrahim isminle istiyorum. O ki ondan başka ilah yoktur. Yaratıklar o na boyun eğmiştir. Gözler ondan ürpermiş, yere eğilmiştir. Gönüller ondan korkmuştur. Gözler o'ndan yaş akıtmıştır. Allahım! Muhammed'e o'nun hanedan ve yaranına geniş rahmetini indirmeni ve benim şu ihtiyacımı vermeni istiyorum). okuyup, 121 defa da Besmele-i şerifi okuyarak dua ederse, Allah Teala hazretleri en kısa zamanda dua edenin dileğini yerine getirir. (Keza ve keza da dilediğin şey her ne ise onu söylersin).

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) ''Başında Bismillahirrahmanirrahim bulunan dua redolunmaz'' diye buyurmuşlardır.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status