BÜTÜN BİR HAYATI, DUA İLE GEÇİRMEK


San Francisco General Hospital's Coronary Care Unit ( San Francisco Hastanesi Kalp Bakım Ünitesi) 'de yapılan benzeri bir araştırmada; kendilerine dua edilen hastalar, kendilerine dua edilmeyenlerden daha sağlıklı çıkmış, bu hastalar için daha az göğüse basınç ve akciğere hava verme yoluyla suni kan dolaşımı ve suni teneffüs sağlama ihtiyacının yanı sıra, daha az idrar çıkartıcı ilaçlar ve daha az antibiyotik verme ihtiyacı duyulmuş; bu hastalarda, daha az akciğerde sıvı birikmesi ve daha az ölüm görülmüştür.
1998 de Durham Duke University Medical Center da 65 yaşın üzerindeki 4000 hastada yapılan bir başka bilimsel araştırmada, dua eden ve haftada bir kez olsun dini ''ayin'' e katılan hastalarda; diğerlerine göre daha az yüksek tansiyon tespit edilmiş; bunun da ötesinde kişi ne kadar dindar ve haftalık ''ayin''e düzenli olarak ne kadar iştirak ediyorsa yüksek tansiyonuna o kadar az maruz kaldığı, özellikler küçük tansiyon yüksekliği problemi yaşamadığı ortaya çıkmıştır.
Rockville'de National İnstitute for Health Care Research (Ulusal Halk Sağlığı Araştırma Kurumu) Başkanı Dr. David B. Larson, doğanın, tansiyonu düşürdüğüne; imamın, sinir sistemi üzerinde ve günlük strese karşı müspet tesiri bulunduğuna dikkat çekmektedir.
Daha ilginci; ABD de de ünlü ateist ve Freedom from Religion Foundation (Dinden kurtulma vakfı) Başkanı Dan Barker bile, ünyanın ve dini inancın adeta bir hap, bir ilaç tesiri yaptığını, insanların özellikle hastalık anlarından kendileriyle ilgilenen bir toplum, bir çevre içinde bulunma ihtiyacı hissettiğini; dinin bunu sağladığını, dini düşüncelerin hastalıklardan iyileşmeye yardımcı olduğunu belirtmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status