YAHUDİNİN YALANI


İsa Aleyhisselam vaaz etmek üzere bir köye gidiyordu. Arkasından yetişen bir Yahudi, ona yol arkadaşı oldu. Bir müddet yürüdükten sonra acıktılar. Yol kenarına oturdular. Hazret-i İsa, heybesinden üç ekmek çıkardı. Birini Yahudi'ye verdi, birini kendi yedi, üçüncüsünü ise tekrar heybesine koyup ibadete başladı. Yahudi, fırsattan yararlanıp kalan ekmeğide yedi.
Hazret-i İsa dönünce heybesindeki ekmeğin yok olduğunu gördü. Yahudiye sordu, ama o, yeminler ederek görmediğini söyledi. Bunun üzerine İsa Aleyhisselam, Yahudi'ye bir ders vermek istedi. Toprağı avuçladı. Sonra avucunu açtı. Avucu altın doluydu. Hazret-i İsa mucize göstermişti. Yahudi ise altınları ondannasıl alıcağını düşünüyordu.
Hazret-i İsa hiç ses çıkarmadan altınlardan bir kısmını yahudiye verdi, bir kısmını kendi aldı. Kalanını avucunda tutup:
-Son ekmeği kim yedi ise bunu ona vereceğim dedi.
O zamana kadar ekmeği görmediğini, yemediğini iddaa eden yahudi, hemen atıldı.
-Ben yedim, altınları bana ver.
-Sen dünya malına çok hırs gösteriyorsun. Hırs insana zarar verir. Bütün altınları al, senin olsun. Ama peşimi bırak. Senin gibi bir yalancıyla yolculuk yapamam.
ve ayrıldı gitti.
Yalnız kalan yahudi, sevinçten uçuyor, altınlarla oynuyordu. O sırada eşkiyalar bastı. Altınları elinden almak istediler. Yahudi hemen bir kurnazlık düşündü.
-Bu iş kavgasız gürültüsüz halledelim, dedi, aramızda bölüşelim.
Teklif eşkiyaların hoşuna gitti.
-Peki, dediler, bölüşelim.
-Ama önce karnımızı doyuralım. Birkaç kişi kasabaya gitsin de yiyecek getirsin.
Birkaç kişi yiyecek almaya gönderildi.
Gözlerini altın hırsı bürümüştü. Arkadaşlarını öldürüp altına sahip olmak için yiyeceklere zehir attılar. Yahudinin yanında kalanlarda aynı şeyi düşünüp ve arkadaşlarına pusu kurmuşlardı. Ansızın saldırıp hepsini öldürdüler. Getirdikleri yiyecekleride bir güzel yediler. Sıra altını bölüşmeye gelmişti. Ama zehir tesirini göstermeye başlamıştı. Az sonra hepsi öldü.
Hazreti İsa köydeki işini bitirip dönerken cesetleri gördü. Üzüntü içinde şunları söyledi:


- Mal ve para hırsının sonu budur işte. Helal kazançla yetinmeyenler böyle perişan olur. Ey Allah'ım bizi başkalarının hakkına göz dikenlerden etme...

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status