BADEMCİK İLTİHABI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

Bademcik iltihabı ve aynı türden benzer olan lenf bezleri iltihabı vücudun kendisini enfeksiyonlara karşı koruduğunu gösterir. Aşağıda enfeksiyonla savaşmanıza ve ateşinizi düşürmeye yardımcı olabilecek bitkiler bulacaksınız. 

Ekinezya: Bağışıklık sistemini güçlendiren bitkiler, hemen hemen her türlü enfeksiyona karşı etkilidir. Avrupa'da yapılan birçok araştırmaya göre, ekinezya da bunların en iyilerinden biridir.

Sarımsak: Sarımsak bademcik iltihabıda dahil olmak üzere, her türlü boğaz iltihabına karşı son derece etkili bir bitkidir. Ürolog Dr. James Balch ve karısı diplomalı beslenme uzmanı Phyllis, hem boğaz arası hemde bademcik iltihabı için, günde iki sarımsak kapsülü tavsiye ediyorlar.

Hanımeli: Hanımeli çiçekleri Çin'de bademcik iltihabı, bronşit, nezle, grip ve zatürre tedavisinde kullanılır. Bitkiden elde edilen özüt birçok bakteriye karşı güçlü bir etki gösterir. Bu küçük mucize içeriğinde bir düzineden fazla antiseptik bileşik barındırır.

Adaçayı: Almanya'da genel kabul görmüş bitkisel bir ilaç olan adaçayını, doktorlar bademcik iltihabının tedavisi için sıcak gargara olarak öneriyorlar.

Turunçgiller ve C vitamini içeren diğer gıdalar: Turunçgillerin içeriğindeki C vitamini bademcik iltihabına neden olan strep bakterisine karşı etkili olduğunu gösteren çok sayıda kanıt vardır. Turunçgillerin yanında kuşburnu, dolmalık biber, acı kırmızı biber, şekerci boyası otu sürgünleri, guava ve su teresi de C vitamini bakımından zengin bitkisel kaynaklardır.

Böğürtlen ve Japon inciri: Böğürtlen kökleri ve japon inciri, hem tek başlarına hemde bir arada kullanılan en eski Amerikan bademcik iltihabı ilaçlarıdır.

Karahindiba: Çinliler bademcik iltihabı için, 30 gram karnıbahat kökünü 500-750 ml suda, suyun yarısı buharlaşıncaya dek yavaş yavaş kaynatarak elde edeceğiniz şurubu öneriyorlar.

Mürver: Mürver yemişi birçok kültürde bademcik iltihabı ilacı olarak kullanılır.

Kızıl kök: Müteveffa Tommie Bass, bademcik iltihabı, boğaz ağrısı ve öksürük için New Jersey çayı olarakta bilinen kızıl kök kullanırdı. 

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status