Depreme Karşı Korunmak İçin Dua

Depreme Karşı Korunmak İçin Dua

Allah kullarına bakıyor: Kulum beni hatırlıyor mu? Kulum ne yapıyor? Ne haldedir? Bana sığınıyor mu? Benden yardım istiyor mu? Deprem bir ilahi gazap neticesidir. Bir lütuf tecellisi değil, kahır tecellisidir. Onun için ilk yapılacak şey tövbe istiğfardır.
Oturulamayacak evleri sağlam eve nakletmek veya evi tamir etmek zahiri bir tedbirdir. Bir memleketten ba ş ka memlekete kaç ı p gitmek ise do ğ ru olmaz. Çünkü Kur'an- ı Kerim'de (Bakara suresi) anlatılır: Bir beldenin ahalisi ölüm tehlikesi var diye oradan kaçmışlar fakat ölüm hepsini yolda yakalamış .
Kapıdan girince besmele çekin, Ayet-el Kürsi okuyun. "Ey gökleri üzerimize düşmeden tutan Allah' ım, Ey ayağımızın altındaki toprağı kaydırmayan Allah' ım, sana teslimiz, biz ne yapalım? Tövbe ettik, ya Rabbi, sen bağışla" deyin ve birbirinize "Namaz kıl dın mı ?" diye sorun. Evde secdesiz kimse olmasın. Bir de, evde kaç ki şi varsa, her biri için imkâna göre , beş, bir lira bile olsa sadaka verin.
Çocuklar masumdur. Onun için çocuklarla beraber oturup:

100 kere "Yâ Latîf"
100 tane Bismillahirrahmanirrahim
100 tane salavat getirin.
Bu tertip şimdilik yetişir. Herkes kendi hizmet ve vazifesine devam etsin.
Gece temiz olarak yatmaya dikkat edin, sizi himaye edecek melâike-i kiram müvekkel olur. Kapıların üzerine "Bismillahirrahmanirrahim, Yâ Mâlikel mülk: Biz Müslümanız" yazın. Bu, gelen melâikeye ihbardır. Onlar evinize bakıp,"Bu hanede müslüman var" derler.İçinde müslüman olan haneler ve "mülk senindir Ya Rabbi, biz senin mülkünde duruyoruz" diye ikrar eden kimseler mahfuzdur,onlara bir
şey olmaz. Dünya sallansa onlar sallanmaz, Rahmet onların üzerine iner.
Bir şiddet görülürse veya korku anında, abdest alıp seccadeyi serip kıb leye karşı diz üstü oturun, oraya buraya kaçmayın."Yâ Latîf" çekin, olursa 100 defadan 300 defaya kadar "Yâ Vedûd" çekin. Çünkü "Allah" denen yerler yıkılmaz.
Evin içerisinde Allah'ın gazabını mucib olacak resim, heykel, yazı, sigara, içki varsa bunlardan siz mesulsunuz. Allah' ın sevmediği kimselerin resmini koymayın. Evin içinde çoluk çocuk herkes şeriat üzerine giyinin, avret yerlerinizi kapalı tutun. Erkekler göbekten diz alt ına kapalı olun, hanımlar baş açık gezmeyin, bağırlarınızı , kollarınızı , bacaklarınızı örtün, mümkün mertebe vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde elbise giymeye dikkat edin.
Evin dört bir kö ş esine 7' şer Ayet-el Kürsi okuyun ve yatarken de 21 besmele çekin.
Bunlar ı n hepsi tedbirdir, Allah' ın gazabını geri çevirmeye sebeptir. Bunlara dikkat etmeyenleri, evleri yıkılmasa da, Allah korkutur.
Ve bütün bunlara riayet edenlerin bereketine Allah aynı binada kalan diğer insanlarıda gözetir.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status