KAN ŞEKERİNİN SIKI KONTROLÜ NEDİR ?

Eğer insülin alıyorsanız doktorunuz , kan şekeri seviyenizi sıkı kontrol etmenin , en temelde komplikasyonların riskini azaltmak olduğunu söyleyecektir. Peki ,sıkı kontrol nedir ?

 Kan şekerinizi mümkün olduğu kadar normale yakın tutmak anlamına gelir. Doktorunuz , günde en az 4 kere kan şekerinizi kontrol etmenizi, glikoz seviyenizi ve aldığınız insülin miktarını yazarak kaydetmenizi tavsiye edecektir.

 Glikoz seviyenizi sıkı kontrol ederek uzun dönem komplikasyonları önemli ölçüde azaltabilirsiniz, özellikle tip-1 diyabetiniz varsa . Bu tip-2 diyabet için de geçerlidir.Kan şekerinizi sıkı kontrol etmeye devam ederek , düşük kan şekeri ataklarını yaşama riskini de ortadan kaldırmış olursunuz. Siz ve doktorunuz sıkı kontrol meselesini başarmayı deneme kararı verdiğinizde , kan şekerinizi kontrol etmeye ve kendinizi düşük kan şekeri semptomlarına karşı eğitmeye son derece dikkat etmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status