KANSERDEN KORUNMANIN BEDELİ 2 LİRA


Beslenme uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, 'Sütün içeriğinde kansere karşı koruyucu olduğu bilinen yağ asitleri yer alıyor. Bu yüzden günde 2 bardak süt içilmeli' dedi. 2 bardak günlük sütün market fiyatı yaklaşık olarak ise 1,5 - 2 lira.

SÜTÜN DİĞER FAYDALARI
Sütün cilde faydalarının yanı sıra protein içerdiği için en sağlıklı protein kaynaklarından biri olduğu, tok tuttuğu, insülini dengelediği biliniyor. Ayrıca yüksek kalsiyum içermesi de kemikleri güçlendiren yegane besinlerden. Az yağlı süt tüketimi, kadınlarda menopoz döneminde görülen osteoporoz yani kemik erimesine karşı önemli bir doğal savaşçı.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Sütün içeriğinde, kansere karşı koruyucu olduğu bilinen ve vücudumuz tarafından yapılamayan yağ asitleri yer alıyor" dedi.
İnanç, sütün içinde bulunan vitamin ve minerallerin cilt kanseri, akne ve cilt inflamasyonu riskini azalttığını söyledi. DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status