KANSERÖZ OLMAYAN VE KANSERÖZ URLAR

                                            Kanseröz Olmayan ( Kanserleşmemiş ) Urlar 

 Kanseröz olmayan ( kanserleşmemiş ) uların , kanseröz ( kanserleşmiş ) urlara dönme ihtimali yoktur. Ancak , bazı kanseröz olmayan ( kanserleşmemiş ) urlar sorunlara neden olurlar ve doktorunuz tarafından alınmaları gerekir.

Siğiller : Siğiller , açık esmerden kahverengiye kadar farklı renklerde olabilir.Basit siğiller ,genellikle ellerde bulunur .Plantar siğiller ise ayaklarda görülür.

Seboreik keratozlar : Seboreik keratozlar , vücüdün herhangi bir yerinde kabuk bağlamış, çıkık deri yamaları olarak görülebilir. Bu yamalar kaşıntı yapabilir ya da yağlı gibi görülebilir, fakat zararsızdır .

Molluskum kontagiosum : Bu viral enfeksiyon , ciltte küçük , solgun yumru grupları olarak kendini gösterir.Avuç içleri ve ayak tabanları dışında vücudun herhangi bir yerinde görülebilir.Bu yumrular sıkıldığında peynire benzeyen bir madde çıkabilir.

Et benleri : Et benleri küçük , zararsız urlardır. Genellikle kilolu ( şişman ) kişilerde ve hamilelikte boyunda , koltuk altlarında ya da kasıkta görülür.

Sebasöz Kist : Deri içindeki yağ üreten bir bezin tıkanması , peynire benzer bir maddenin birikmesine neden olur ve sebasöz kistler ortaya çıkar.

Lipom ( Yağ Dokusu Tümörü ) : Lipom , derinin hemen altında oluşan ağrısız bir yağ yumağıdır. Esnek ve hareketlidir ve genellikle boyun , beden ve ön kollarda görülür.


                                                      Kanseröz Urlar ( Kanserleşmiş)


Birçok kanseröz ( kanserleşmiş ) cilt uru , ilk safhalarında teşhis ve tedavi edilirse iyileşebilir. Kanseröz benler en ciddi cilt kanseri türüdür, yaşamı tehdit edebilir.Bu nedenle , cildinizle herhangi bir değişiklik olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmeniz hayati önem taşır.


Kanseröz ( Kanserleşmiş ) Benlerin ABCD'si : Aşağıdaki özellikler , potensiyel olarak kanseröz ( kanserleşme olasılığı olan ) bir beni betimlemektedir. Bir benle ilgili herhangi bir kuşkunuz varsa , hemen doktorunuzu görünüz.

Asimetri için A Benin bir  yarısı diğer yarısına benzemez .
Sınır için B Benin sınırları düzensiz , tırtıklı yada siliktir.
Renk için C Pigmentasyon ( Renk ) farklılık gösterirve siyah , mavi ya da gri renklerde görülür.
Çap için D Ben , bir kurşun kalem silgisinden daha büyüktür .

Melanom in suti : Bu , en erken safhasındaki kanseröz bir bendir . Bu benin ABCD kriterlerinden çoğuna uyduğuna dikkat ediniz : Asimetriktir düzensiz bir sınırı vardır ve çapı bir kurşunkalem silgisinden daha büyüktür.

Yüzeysel Yayılan Melanom : En yaygın melanom olan bu tür , dışa doğru büyür ve cilde yayılır . Bu benin , ABCD kriterlerinden çoğuna uyduğuna dikkat edinir : Asimetriktir düzensiz bir sınırı vardır ve çapı , bir kurşunkalem silgisinden daha büyüktür.

Lentigo Malinga Melanom : Bu melanom genellikle yaşlı insanların yüzlerinde görülür .

Kaposi Sarkomu : Kaposi sarkomu , sertleşen ve katılaşan yumuşak ,süngersi bir nodül olarak başlar ve büyüyebilir. Nodüller mor , kahverengi ve kırmızı olabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status