EL-HAFİZ

Muhafaza eden. Koruyup gözeten. Yanılıp unutmayan, yapılan işleri tutan , yeri ve gökleri ve bütün varlıkları belli vaktine kadar bozulmaktan koruyan ,afat ve beladan saklayandır.


- '' En hayırlı Hafız, ( koruyucu ) Allah'dır ve O, merhamet edenlerin en merhametlisidir. 



                                   Havas ve esrarı : 

El - Hafız ism-i şerifi , bütün maddi ve manevi tehlikelerden korunmak , özellikle nazar ,cin , şeytan, büyü gibi kötülüklerden ve düşmanlardan korunmak için , '' Ya Hafiz Celle celalühüü '' diyerek 998 kere okunur. 

 Bu mübarek isimle ilgili güzel bir tarihi bir hatıra : İngiliz büyükelçisi İstanbul da gezerken eski Müslüman evlerinin dış duvarlarına asılan '' Ya Hafiz ( Ey muhafaza eden , koruyan Rabbimiz ) '' levhalarını görünce dayanamamış ve Keçecizade Fuad Paşa'ya bunların ne olduğunu sormuş . Fuad Paşa İngiliz'in tam anlayacağı dille cevap vermiş :

- O gördükleriniz , Osmanlı sigorta şirketinin levhalarıdır. 

 Bu ismi şerifi üzerinde taşıyan ve zikreden kimse bereketini bulur, hatta yırtıcı hayvanlar arasında uyusa zarar görmez . Zikreden kimse sonunda '' Ya hafizu ihfezna '' 3 defa okur. ''

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status