MÜSLÜMAN KADININ KIYAFETİ

Dinimizce kadın, örtünmekle emrolunmuştur. Kadının örtünmesine '' TESETTÜR'' denir. Her memleketin örtünme hususundan örf ve adetleri vardır. Bir memleketin adetlerine göre örtünen bir kadının kıyafeti eğer islami ölçülere uygunsa olduğu gibi bırakılır. Kadının yüzü, ellerini ve ayaklarını örtmek mecburiyeti yoktur. Örterse takvadır. Bu üç yerin dışında vücudunun her yerini kendisiyle ev-lenmesi caiz olan erkeklerden mutlaka saklanması ve göstermemesi farzdır. 

Ayrıca: 
Bir kadının, erkek tarafından giyilen elbiseleri giymesi dinen caiz değildir. Kadının içini göstericek kadar şeffaf elbise giymesi de caiz değildir. Kadın vücudunun hatlarını belli edecek kadar dar elbise de giyemez. Kadın evindeyken, dışarıdan görülme ihtimali olmayan yerlerde başını ve kollarını açmakta bir mahzur yoktur. Yeter ki kendine yabancı olabilecek kimselere görünmesin. 

Annesi, babası, kardeşleri veya müslüman olan yabancı bir kadının yanında kollarını diz kapağından aşağısını yüzünü ve saçlarını göstermesinde de bir mahzur yoktur.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status