ÜÇ AYLARIN FAZİLETİ


Ey cennet yolunun yolcusu Müslüman kardeşim ! Ey Allah diyen mümin kardeş ! 

Allâhü Teâlâ , mümin Müslüman kullarını affetmek için sebebler , bahâneler , aylar , günler mevsimler , geceler , saatler halk etmiş ( yaratmıştır ) . 

Allâhü Teâlâ , bazı günleri bazı günlerden üstün ve faziletli kılmış. Bazı geceleri bazı gecelerden daha değerli yaratmıştır. Bütün bu hikmet ve incelik gizli durumları biz kullarının menfaatlanmaları için yapmıştır.

Cenâb-ı Hak , Zümer süresinde şöyle buyurmaktadır :

'' Ey Resulüm! Ey sevgili Habibim ! benim tarafımdan ümmetine de ki , ey günah işlemekle nefislerine karşı israfta bulunan kullarım ! Allah'ım rahmetinden ümidi kesmeyiniz.

Çünkü Allâhü Teâlâ , şirk ve küfürden başka , dilediği kullarından bütün günahları bağışlar . Çünkü O gafür'dur çok bağışlayıcıdır , Rahîmdir. ''

Ey Hak yolcusu ! En büyük israf ömür sermayesini boşa geçirmektir. İsraf , denince birkaç kuruş paranın boşa harcandığını sanma . Evet o da israftır. Ama asıl israf ömür sermayesini boşa harcamaktır .

İnsan boşa harcanan parayı belki kazanabilir. Fakat geçen ömrünün bir dakikasını binler yüz binler harcasa yine de geri alamaz .

Üç aylar Allâhü Teâlâ 'nın rahmet denizinin coştuğu mübarek günlerdir. Ömürlerini boşa geçirmiş kimseler kendilerine gelip bu rahmet günlerinden yararlanmalıdırlar. 

Bu rahmet günlerinden , faydalanmak isteyen akıllı Müslümanlar ,önce günahlarından tevbe etmelidir. Bırakmış , yapamamış olduğu ibadetlerini yapmaya koyulmalıdır. Bol bol dua ve zikirlerle meşgul olmalıdır. 

Bu mübarek üç aylara gelecek sene kimin yetişip kavuşacağı hakkında elde bir senet yoktur . Onun için bu kavuştuğumuz mübarek üç ayları ibadet ederek ihya etmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status