KATARAKT İÇİN ŞEKERLİ KAROTENOİD ÇORBASI

Eğer göze yararlı sarı renkli sebzelerden mükemmel bir lezzet yaratmak isterseniz, bu tarifin üstüne bir tarif daha bulamazsınız. Özellikle de katarakt başlangıcı olan yaşlı akrabalarınız bu tarife büyük ilgi göstereceklerdir.

Yarım kilo konserve bal kabağı
Yarım kilo incecik doğranmış portakal
350 ml. greyfurt suyu
250 gram doğranmış havuç
250 gram doğranmış tatlı patates
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tutam tuz
1 tutam kırmızı biber
1 tutam zerdeçal
Şeker(isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencereye bal kabağı, doğranmış portakal, havuç, patates, portakal kabuğu, tuz, biber ve zerdeçalı karıştırıp, orta ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın ve 20 dk. kadar ya da sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra karışımı bir blendera aktarırak püre haline getirdikten sonra tekrar tencereye koyun. Tadına bakın ve eğer gerekiyorsa bir parça şeker ilave edin. Eğer çok sulu kaldıysa, istediğiniz kıvama getirene kadar kaynatın ve üzerine rendelenmiş hindistan cevizi serperek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status