KRONİK YORGUNLUĞA KARŞI ŞİFALI BİTKİLER

Çeşitli antiviral bitkiler: Birçok herbalist, çok sayıda insanın kronik yorgunluk sendromunu; ekinezya, altın mühür, meyan kökü, melissa ve zencefil gibi, çeşitli antiviral bitkilerle hazırladıkları karışımlarla hafiflettiklerini iddaa etmektedir. Bu türden bir yaklaşımının denemeye değer olduğuna inanıyorum. Bu bitkileri aynı oranlarda karıştırabileceğiniz gibi, ağız tadına uyacak şekilde farklı oranlarda kullanarakta karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Asya ginsengi ve Sibirya ginsengi: E komisyonu ginsengin yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve konsantrasyon eksikliği ile savaşan güçlü bir ilaç olduğunu onaylamıştır. Önerilen doz, 250 ml. kaynar suya 1-2 çay kaşığı kadar kuru bitki atılarak yapılacak çaydan alınabilmektedir.

Paraguay Çayı: E komisyonu, fiziksel ve ruhsal yorgunluğun giderilmesi için her gün 1-2 kaşık kuru paraguay çayının herhangi bir bitkisel çaya karıştırılarak içilmesinin uygun olacağını onaylamıştır.

Semizotu: Sağlıklı yaşam için sebze ve meyveleri savunanlar, vücut direncini ve enerjisini arttırmak için yeşil sebzelerden alınan magnezyumun öneminin altını her zaman ısrarla çiziyorlar. Eğer daha fazla magnezyum almak isterseniz bol bol semizotu, çalı fasulyesi, ıspanak, kıvırcık marul, ısırgan otu, haşhaş tohumu, meyan kökü ve kişniş yiyin. 

Ispanak: Her ne kadar size vitamin ve mineralleri destekleyici ilaç yerine gıdalardan almanızı öneriyorsam da, folat eksikliği oldukça sık rastlanan bir durumdur ve folikasit takviyesi ilaçlar almanızı gerektirebilir. Bununla birlikte, bu takviyelerden ister alın ister almayın, doğal kaynakları olan ıspanak, benekli fasulye,kuşkonmaz, brokoli, bamya ve brüksel lahanası gibi sebzeleri kesinlikle ihmal etmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status