SIRT AĞRISI İÇİN YAPILABİLECEKLER

  Birkaç gün süren ya da günlük rutininizi etkileyecek kadar şiddetli olan sırt ağrısı , doktorunuzu görmek için yeterli bir sebeptir. Geçmişte kanser olmuşsanız ya da ağrıya ateş , kilo kaybı , mesanenizi ve bağırsaklarınızı kontrol etmede sorunlar , kasık ya da anüs bölgenizde uyuşukluk ya da bacaklarınızda güçsüzlük eşlik ediyorsa hemen doktorunuzu görünüz. Bu semptomlar , sinir tahribini ya da başka bir ciddi rahatsızlığa işaret edebilir.

  Doktorunuz , fiziksel bir muayene yapacaktır . Eğer bir doktor sırtınızı tedavi etmek için sırtınızda delik açma , sırtınızdan içeri girme  ya da sırtınızı kesme gibi daha invaziv bir tedavi önerirse , başka bir doktordan ikinci bir görüş alınız.

 Ağrı çekiyor da olsanız , ani sırt ağrısına yakalanan kişilerin % 90'ının burada listelenen minimal tedavileri kullanarak 4 hafta içinde iyileştiklerini unutmamanız önemlidir. Sırt ağrısı çeken kişilerin çoğunluğunda , ağrılarının yoğunluğu ne olursa olsun , sorun genellikle aşırı kullanımdan , ağırlık kaldırma gibi alışık olunmayan bir aktiviteden ya da zedelenmeden kaynaklanır.

 Doktorunuz şunları önerebilir ya da siz şunları deneyebilirsiniz :

1- Rahat bir pozisyonda bir yatağa  ya da yere uzanmak : Bir tarafınıza yatarken başınızın altına ve dizlerinizin arasına sırt üstü yatarken dizlerinizin altına enlemesine yastık koyunuz . Bu pozisyonlar ; oturmanın ya da ayakta durmanın özellikle diskler , ligamentler ve kaslar olmak üzere , sırtınızda yarattığı baskıyı azaltır . Genellikle en az 3 günlük yatak istirahatı tavsiye edilir.

2- Ağrıyı  hafifletmek için reçetesiz olarak satılan steroid yapıda olmayan iltihap önleyici ilaçlar  ya da parasetamol alınız.

3- Sırtınıza önce soğuk sonra da sıcak uygulayınız . Bu , rahatsızlığı azaltır. Ağrınız başladığında , şişmeyi azaltmak için bir buz torbası kullanınız ve birkaç gün sonra kasları gevşetmek için sıcak uygulayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status