YÜKSEK KAN BASINCINI ( TANSİYONU ) ÖNLEMEK VE TEDAVİ ETMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Yüksek kan basıncı ( tansiyon ) oluşmasını önlemeye ve yüksek kan basıncını ( tansiyonu ) ilaç kullanmadan tedavi etmeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır : 

Bol miktarda meyve ve sebze tüketiniz . Çok miktarda meyve sebze içeren bir diyet , yüksek kan basıncını ( tansiyonu ) önlemek için en iyi beslenme yaklaşımı gibi görülmektedir. Böylesi bir diyet yüksek kan basıncına ( tansiyona ) karşı koruyor gibi görünen lif , potasyum , magnezyum ve kalsiyum içerir.

Potasyum açısından zengin yiyecekler yiyiniz . Potasyum açısından zengin bir diyet , yüksek kan basıncına ( tansiyona ) ve felce karşı korur. Portakal , muz , kuru üzüm , incir , fırında kabuğuyla pişirilmiş patates , fırında pişirilmiş fasulye , az yağlı yoğurt ve kepek gevreği potasyum açısından zengin yiyeceklerdir.

Tuz kullanmayınız . Yüksek kan basıncınız ( tansiyonunuz ) varsa, tuzlu yiyeceklerden kaçınız ve yiyeceklerinize tuz eklemeyiniz. Yüksek kan basıncınız ( tansiyonunuz ) yoksa tuzlu yiyeceklerden kaçınmanın yüksek kan basıncına yakalanmaya karşı sizi koruyup korumayacağı konusunda bir ihtilaf vardır .

Zayıflayın ve forma girin . Ne kadar büyükseniz , kalbin de vücudunuzun tüm bölgelerine kan pompalamak için o kadar çok çalışması gerekir. Yüksek kan basıncını ( tansiyonu ) önlemek ya da tedavi etmek için yapılması gereken tek şey kilonuzu normal seviyeye düşürmek olabilir. 

Egzersiz yapın . Kilolu değilseniz bile , egzersiz kan basıncınızı ( tansiyonunuzu ) düşürebilir. Hafta 3 ile 5 kez en az 30 dakika yapılan hafif ve tempolu koşu , bisiklete binme ya da canlı enerjik yürüyüş gibi aerobik egzersizlerin yüksek kan basıncını ( tansiyonu ) önlemede etkili olduğu görülmüştür.

Aşırı alkol tüketmeyiniz. Günde ikiden fazla alkollü içecek iki bardak şarap , iki bira ya da iki kadeh sert içki almak ,yüksek kan basıncına ( tansiyona ) yakalanma riskinizi kayda değer oranda artırır.

Sigarayı bırakınız . Yüksek kan basıncınız varsa , sigara içmek kalp krizi geçirme riskinizi artırır.

Gevşeme tekniklerini uygulayınız . Biyolojik geri bildirim yoga ve tai chi'yi de kapsayan çeşitli davranış terapisi çeşitlerinin yüksek kan basıncı ( tansiyon ) üzerinde olumlu etkileri olabilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status