BEKARLAR İÇİN EVLİLİK DUASI


 Ey dost! Biz insanlar için evlenmek , dünya evine girmek ve iyi bir aile kurmak Cenab-ı Allah'ın nimetlerinden en iyisi ve güzelidir. İnsana bu dünya hayatında huzur ve gönül rahatlığı veren ancak ve ancak Allah'dır . Allah'tan başka hiç bir kuvvet insanlara gönül huzuru , gönül rahatlığı , gönül mutluluğu veremez. Evliliğin yani , Cenab-ı Hak'kın istediği çerçeve dahilinde ( çizgiler içinde ) kurulan bir evliliğin vereceği mutluluğu ve gönül huzurunu insana verebilecek herhangi bir dünya nimeti yoktur. Örneğin , zenginlik mi , güzellik mi , insana huzur verir ? Elbet veremez . Diğer dünya nimetleri de veremez .
 Evet Ey Dost ! Bu kısa açıklamadan sonra derim ki , evlenme nimeti , nimetlerin en güzeli ve en iyisidir.Bu güzel nimetin de elbetteki kendisine göre bazı kuralları , bazı edepleri vardır . Akıllı bir kimse , eşinin hayırlı ve bereketli olmasını istiyorsa , kuracağı yuvada gönül rahatlığı istiyorsa , Allah'ü Tealanın lutuf ve iyilikler vermesini niyaz etmeli ve Hz. Peygamberin çizdiği mutluluk yolundan yürümeye ve O'nun ( A.S.) emir ve tavsiyelerini yerine getirmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status