BOL RIZIK VE GEÇİM DARLIĞI ÇEKENLER İÇİN DUA

'' Allahümme raddini bi-kadaike ve bârik- li fi-mâ kuddirali hattâ lâ ühibbe ta'cile-mâ ahherte ve-la te'hira-mâ accelte. ''


Ma'nası : '' Allahım! Beni hükmüne razık kıl . Ve benim için takdir olunanda bereket ihsan eyle ki , ben senin te'hir ettiğin şeyin acele gelmesini , acele olarak gönderdiğin şeyin de te'hirini sevmiş olmayayım.

  Evet insan , bazen acele eder . Bir işin çabuk acele olarak olmasını ister . Halbuki , bu çabuk oluş-acele oluş, belki kendi hakkında hayırlı olmayabilir . Çünkü , insan kendisi için nelerin hayırlı , nelerin zararlı olduğunu bilemez ki . Bunun için her işin Allah'tan hayırlısını istemelidir.
 İşte bu güzel dua bizlere bu gerçeği hatırlatıyor .
 Şu halde , fakirlik , çeken , rızık darlığı çeken bu güzel duayı okumalıdır .Ve kendisinin rızkının , işinin hayırla açılması için böyle hayırlı bir isteyiş içinde Cenab-ı Haktan hayırlı bir kapı açmasını istemelidir.

Bu duanın ma'nasını tekrar ve tekrar okuyup düşünelim .Sevgili Peygamberimiz Cenab-ı Haktan neler istememizi öğretiyor . Okuduğumuzu anlayalım .

0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status