SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN İYİ BİR NEDENİNİZ OLSUN

İngiltere'de 15 milyonun üstünde sigara tiryakisi var. Sigara her yıl yalnızca İngiltere'de120.000 kişinin ölümüne neden oluyor. Bu da her saat başı 14 kişinin ölmesi demek oluyor. Sigara tiryakileri hayatlarının ortalama 16 yılını kaybediyolar.

Meyan kökü: Sigarayı meyan kökünün yardımıyla bırakan insanlara ait çok sayıda olumlu hikaye duydum. Meyan kökü nasıl bir yardımda bulunuyor? Meyan kökünün görünümü eski sarma sigaralara benzer. Cebinizde bir parça meyan kökü çubuğu taşıyıp, sigara yerine ağzınıza onu koyabilirsiniz. Bu yöntemin, ağız alışkanlığını tatmin ederek yardımcı olduğuna inanıyorum.



Havuç: Havuca rengini veren karotenoidin, özellikle de kapsüllerden değil de havuç ve diğer besinlerden alınıyorsa, kanseri önlediğini biliyoruz. Eğer sigara kanser çubuğuysa, havuç da anti kanser çubuğudur. Aslında her sebze ve meyve anti kanser çubuğudur. İnsanlar ne kadar çolk sebze ve meyve yerlerse, akciğer kanseri gibi önemli kanser türlerine yakalanma riskleri de o kadar düşük olur. Bu nedenle sigara içmiyorsanız bile bolca havuç yiyin.


0 yorum:

Yorum Gönder


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-Gayriticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. DMCA.com Protection Status